Tuesday, January 1, 2013

Top 15 Entry Terhangat Sepanjang 2012

Assalamualaikum wbt..

Tepat jam 12.00 tengah malam semalam, berlabuhlah sudah tirai 2012. Hari ini kita semua dah melangkah ke tahun baru Masihi, 2013. Cepat sungguh masa berlalu. Salah satu tanda kiamat semakin dekat.

Tahun 2012 adalah tahun yang tidak produktif bagi blog aku (boleh lihat sendiri di sidebar). Kehidupan aku sebagai seorang blogger tegar dan rajin blogwalking seperti tahun 2011 seolah-olah semakin meniti penghujungnya. Ini semua kerana kesibukan di dunia realiti telah membataskan masa untuk aku menghadap komputer dan mengetuk keyboard. Tekanan kerjaya dan masalah diri sendiri juga telah membekukan otak.

Ceh! Nak berdrama pulak dah. Straight to da point la kan.



Di bawah ni adalah senarai Top 15 entry blog aku sepanjang tahun 2012. Dikira berdasarkan paling banyak hit. Ok, dah boleh start countdown.


15. Berita Pelukis Kartun Nabi Muhammad Mati Terbakar Adalah Palsu

14. Anugerah Skrin di Padang Mahsyar

13. Kita Sendiri Yang Hina Nabi dan Islam Tanpa Disedari

12. Siapakah Suami Anda di Syurga Nanti?

11. Kisah Siti Musliha Dahulu dan Sekarang

10. Isu Pembunuhan Umat Islam Rohingya di Myanmar

9. Fakta Menarik Perkahwinan Ustaz Don Daniyal Yang Patut Dicontohi

8. Hukum-hakam Fotografi Dalam Islam

7. Kronologi Sejarah Konflik Palestin-Israel

6. Cara Seorang Muslimah Mengenali Bakal Suami

5. 10 Ayat Pedas Bagi Alasan Kubur Masing-masing

4. Alasan Berhingus Daripada Amalina Yang Genius

3. Pergaduhan di Sungai Petani

2. Simbolik Avatar "Solidarity With Palestinian Prisoners On Hunger Strike"

1. Debat Bersih 3.0 (FAQ)




Terima kasih kepada yang masih sudi dan tidak jemu singgah di blog hamba Allah ini walaupun dah makin jarang update sekarang. Maafkan aku jika ada entry-entry yang dihasilkan menimbulkan rasa tidak senang terutamanya melibatkan hal-hal yang sensitif. Tak semua orang berfikiran sama. Tapi kita masih saudara se-Islam. Bagi yang bukan Islam, harap kita dapat jadi saudara suatu hari nanti.



SZ: Bila angka umur makin banyak, lagi banyak benda yang nak diuruskan, lagi banyak benda yang nak difikirkan.

8 360 juta komen:

Hansyirah Takezur said...

hewhew. debat bersih tetap pegang carta no. 1. bersih 4.0 pulak tahun ni. lols.

selamat tahun baru SZ

pena rozie said...

Same2....

Muhammad Syahmi said...

Semua orang tidak boleh untuk bersetuju untuk bersetuju atau bersetuju untuk tidak bersetuju dengan apa yang kita keutarakan.

Namun, semua orang boleh mengambil jalan untuk bersikap terbuka untuk meraikan banyak pendapat yang berbeza-beza.

Qarr Jalil said...

takpernah jemu pun..sentiasa menunggu entry terbaru :)

Shiqin Sunshine said...

lepas ni top entry 2013- aku sudah berpunya...kikiki...eh!

diana said...

blog orang popular memang gitu..tak update pun ramai yang datang.>:p

Hans said...

semoga terus berblog bro Solihin :-)

Hawa said...

cerita adam dan hawa. :)