Saturday, March 12, 2011

Pengguna Twitter Dalam Bahaya?

Twitter merupakan laman sosial yang semakin popular sekarang ini. Walaupun masih ketinggalan di belakang Facebook yang berada di ranking ke-2, Twitter semakin meningkat naik dan kini berada di ranking ke-9 laman web paling popular di dunia.



Apakah kelebihan Twitter kepada Blogger?

Check it out! Di'kidnap' daripada www.ar-rifke.com.


Kelebihan Twitter

Twitter berfungsi untuk menyebarkan maklumat dengan pantas dan penyebaran maklumat melalui twitter juga sangat mudah dan cepat dimana kita boleh ReTweet(RT) mana-mana informasi atau Tweet dari rakan-rakan kita. Sebagai contohnya yang jelas, pasti anda masih ingat Rio Ferdinand Ucap Tahniah kepada Malaysia Menang Piala Suzuki AFF 2010.

Dengan berpaksikan penggunaan sebagai satu sistem penyebaran berita yang pantas, peluang menjana pendapatan melalui twitter mula wujud. Sebagai contohnya ialah seperti ChurpChurp yang mana ramai sudah tahu. Jadi, twitter ini memang satu perkara yang penting dan melalui twitter ini banyak peluang dan info baru yang akan kita perolehi.

Twitter Satu Perkara Wajib Buat Blogger Untuk Berjaya

Ramai yang tidak tahu mengenai kelebihan twitter ini. Twitter merupakan satu kelebihan buat blogger yang mempunyai akaunnya dan satu kerugian besar buar mereka yang masih “menolak jauh” penggunaan twitter ini. Kenapa?

Melalui penggunaan twitter, anda mampu menyebarkan update terbaru blog anda dan perkara yang anda perlu ketahui ialah readers memerlukan info untuk ketahui sesebuah blog itu diupdate dan apakah perkara yang sedang anda bincangkan dalam blog anda. InsyaAllah, dalam masa beberapa saat sahaja anda tweet update terbaru, blog anda akan dipenuhi dengan readers online yang ramai. Tak percaya? Cubalah!

Selain itu, ramai yang menyatakan agak sukar untuk membuat update terbaru terutama apabila blog diupdate, anda harus log in ke akaun twitter dahulu dan barulah dapat membuat tweet mengenai update terbaru di blog anda. Jadi, bagi mengatasi masalah ini, 1 penyelesaian mudah diperkenalkan buat anda!

Auto Tweet Setiap Entri Blog Anda dengan Mudah!

Auto Tweet ini ialah twitterfeed. Cara twitterfeed beroperasi sangat mudah sekali dan pasti anda menyukainya. Selain itu, twitterfeed juga boleh digunakan untuk tujuan yang sama bagi akaun facebook anda. Jadi, dalam satu masa anda bukan sahaja dapat update twitter anda, tetapi juga akan facebook anda! Mudah bukan?

Cara Mudah dan Cepat untuk Menambah Bilangan Followers Twitter

Sistem viral followers Twitter merupakan satu sistem viral yang insyaAllah mampu menambah bilangan followers blog anda dengan lebih cepat dan ramai. Sistem Viral Followers ini sememangnya mudah tetapi keberkesanannya masih lagi rendah peratusannya dimana mungkin dalam seorang followers untuk satu masa dan kemudian bertambah lagi dan lagi. Ya, satu perkara yang tidak rugi untuk dicuba bukan?

Maklumat lanjut.. Klik www.ar-rifke.com


Apa yang bahayanya? Tadi cakap pengguna Twitter dalam bahaya?

Err.. Ok. Sebenaqnya hangpa semua dalam bahaya kalau tak follow aku punya Twitter. Nanti aku tembak! Hehehe.. Gurau ja.. Jangan marah.. Aku baru saja hendak berjinak-jinak merpati dengan Twitter ni. Masih terkial-kial. Kalau ada sesiapa yang sudi follow tu, follow la. Aku wajib akan follow balik sebab aku setting Follow Request. So, aku tau siapa yang follow aku.

Klik kat logo Twitter sebelah kiri screen korang tu untuk follow. Ataupun boleh search solihinzubir. Atau nak lagi mudah, klik saja link di bawah :


p/s : Kepada sesiapa yang tak nak follow aku, tapi nak suruh aku follow dia, boleh la tinggalkan link twitter anda kat kotak komen entry ni. Aku takdak hal punya.

46 360 juta komen:

efa said...

damn..igt betul2 bahaya rupa2nya nk suh org follow dya hahaha

alyana hamdan said...

punye lah yeye baca..apa yang bahaya nye..rupenye ue jek..sedih lorh..haha..
=)

f_aRa_aINa989 said...

ceh, ingt sbb pa laaa....

dush3..

putERi-kAtEk said...

@puterikatek

hehehehe

OhBelChantik said...

hahahaha..mati2 aku ingat natang pa tadi..title ang sempoi!

shahjiehan said...

amboih!!! dah tukar layout lain noh!!! hahhaa

Fariq said...

ceh.. ingatkan pe la tadi.. okay2.. follow..

-Morpheus- said...

oh2. ni kemajuan nih. keh3.. walau tak brape paham akan tetap juga cuba di fahamkan.

kalau ikut artikel tu, byk jgk faedah. Juga memudahkan blogger.

(^__^)

ibu hidayahamin said...

ibu ingatkan apa tadi... fuh...

Solihin Zubir said...

heheh.. ampun.. ampun.. :D

sicomot-comel said...

hahaha,..

ingtkan bahaye sbb ade pengacau dan penyampuk mcm SCC ni salu kcau SZ..

baru nk jd heroin tlg hapuskan pengacau2 tuh,,

hahaha

Nur Misnan said...

alalala.. tomeynya kata
tak follow takpe tapi tinggal link..
sweet n sour.. hu3

aku follow kau yer... "senyummmm"

shahjiehan said...

ajaq satttt!! nk guna twitter jgakkkkkkkkkkkkkk!!


plisss...

plissss....

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

ceh ingat bahaya apa nye :P

WAHIDA ALIAS said...

wawa nk follow jugakk :)

diana said...

akak dah follow ka belom ha??
lupa lak..
lama dah tak bukak twitter ni..
sat nak bukak..

FariehanIbrahim [LBC] said...

adoiii, mmg bahaya! ;pp

Mohamadazhan hjDesa said...

register ja shahjiehan

aku ingat apa yang bahaya tadi, saspen bro.haha

echah mashuri said...

ak da follow ko solihin.ingt x?igt x?huhuh.tp xmain sgt.xsempat.huhuhu

arep_lockermonth said...

ingtkan ape la td!dan dan arep bc nih nk thu bhaya ape!

azi nur said...

halamakkk tadak lagi mende alah nih!

SyedGraphiX said...

rase nak bunuhh je.. boleh? ahaha

alkisah69 said...

Twitter Satu Perkara Wajib Buat Blogger aku sokong memang penting pon !

Kenali Biodata Finalis Raja Lawak 5 "

Leman Raja Lawak 5 Seorang Penguam "

Cerita Hantu Rumah Sewa Seksyen 2, Shah Alam "

Kenapa Berlakunya Tsunami "

Cik Ungu Kamila said...

cehhhhh, tipah tertipu. hak hak hak :p

Nyssa Nuar said...

setelah bbrape ari x lawat...smpai da x knl da page nih ha..hehehehe..bhye ye kalo x polo???ggagaga

Nyssa Nuar said...

setelah bbrape ari x lawat...smpai da x knl da page nih ha..hehehehe..bhye ye kalo x polo???ggagaga

cek chun said...

Alaaaa..saya takde twitter :(

wannurfazrini said...

hahaha wat suspend je . meg ramai2 buka akaun twitter . heheh

iqbalhakimi said...

haha..jem2.

nama.aku.lynn said...

seee..twitter mmg byk paedahhh..hehhe~

Solihin Zubir said...

ampun semua.. heheh..

Mama Kembar 3 said...

lerr ingatkan apa laa tadi.. btw mama blum ada akaun twitter lagi pun...

h A n Y S said...

rs nak tembak ang, blh dak? heh heh~
;p
aku dah lama tak bukak a/c tweet ni, dah lupa guna nama apa n paswd, keheheh~
^^v

cik ciput said...

aku tak berapa paham la dengan twitter ni..bukan takat twitter ja, churp2 pon x reti..apakah..apakah...

Faeza Suhaimi said...

ecece, semakin maju! bagus! :D

shahjiehan said...

awat blog hg style ngat? huh..jeles tol aku tgk banner n susunan menu bar yg teratur..cam ne erk nk buat cam tu...

sissyira said...

salam

hehe,,,kita ada twitter ni, tp x pandai guna, ada cukup sbg syarat..hahah

eszol raar said...

cis

Dawa said...

sampai skg aku masih tak boleh nk reg twitter ni. hairan gak.

Amirrah Zawani said...

kiranya saya selamat la sbb dah lama follow kamu =p

Hishyamuddin said...

nsib baik ak da follow..keh3

Izamir Ridzwan said...

tudia.. add saya cepat.. eh lupa kamu dah add

iniialahaku said...

aku dah fllow hg lma dah..

CikBulat said...

huarggghh! tau tak gua cuak bila tengok dalam bloglist ur new topi entry!! DAM AJI yuuu ! Huuuu. mangkuk bertingkat2 !!

azwa_amani said...

huhuhuhu..ingatkan ape die...huhuhu..tak minat twitter or fb..blog dihatiku..

wath said...

ahahha saspen je solihin ni. sabar je la. tapi aku tak de twitter. bute it. hu=,='