Sunday, March 13, 2011

Edwin van der Sar Buat Arsengal Terus Kempunan Trofi

Berjuta-juta tahniah aku ucapkan buat favourite team aku, Manchester United di atas kejayaan menumbangkan Arsenal di peringkat suku akhir Piala FA awal pagi semalam. Terubat sedikit kekecewaan selepas tewas kepada Chelsea dan Liverpool dalam saingan Liga Inggeris minggu lepas.


Gol kemenangan dihasilkan menerusi Fabio Da Silva pada minit ke-28 dan Wayne Rooney pada minit ke 49. Kemenangan Man United juga dibantu kehebatan dan ketangkasan penjaga gol veteran United yang bakal bersara penghujung musim ini, Edwin Van Der Sar.

Van Der Sar

Rating Van Der Sar

Pada usia 41 tahun, beliau masih boleh beraksi pada tahap terbaik dan berjaya dinobatkan sebagai Man Of The Match. Arsenal terpaksa menggigit jari kerana banyak peluang dan percubaan berjaya ditangkis oleh Van Der Sar.

Takziah diucapkan buat Arsenal kerana terus dirundung malang. Sudahlah tewas, kepada Birmingham dalam Carling Cup Final. Tewas kepada Barcelona dalam Champions League. Tewas pula kepada Manchester United semalam. Kini hanya tinggal satu trofi yang masih dalam buruan mereka. Adakah Arsengal bakal kempunan trofi lagi pada musim ini? Sudah semestinya. Heheh..

Tahniah MU! Glory-Glory Man United!

10 360 juta komen:

Mohamadazhan hjDesa said...

terbaik lah, kagum aku tgk game malam tadi. Apex lagi hebat kot.hehe. Hidup Apex.hehe

shahjiehan said...

hahahhaa.. amboi..siat ade entri ea.a..


jom baca dan komen Jepun akan hancur.

klo kalah.. syp jerk. llalalala

shahjiehan said...

hahahha

jom baca dan komen Dah tak de rezeki...

nk buat camne..arsenal ckp dah xde rezeki lalalla.wpon lauk depan mata..

iqbalhakimi said...

hahaha..gelak puas....wan de sar power!

diana said...

no kementar...
hehehhe

f_aRa_aINa989 said...

MU x habis2..ish3..

;p

cek chun said...

erkkkk!!!
ni k chun nak komen camne nih..
go go man u kah??

An Najwa said...

yeah2 MU menang!! cayalah!! idop MU!!

RuSh D said...

steady..glory2 man united..haha

azwa_amani said...

ingin diumumkan..saya tak minat bola...huhuhuhu