Sunday, February 6, 2011

Cara-cara Bunuh Diri Yang So Sweet...

Pernah tak hangpa rasa nak bunuh diri? Mai sini aku nak ajaq hangpa cara-cara nak bunuh diri yang paling so sweeeetttttttt.... Hangpa boleh pilih ikut suka hati hangpa cara-cara yang disenaraikan di bawah..

1. Ambil cotton bud dan hiris nadi anda hingga berdarah.
Amaran : Dilarang guna benda tajam.

2. Telan berpuluh-puluh biji nasi dengan dos yang berlebihan.
Amaran : Dilarang guna pil.

3. Kayuh basikal laju-laju terus langgar daun pokok.
Amaran : Dilarang naik motor langgar tembok.

4. Hentak kepala guna tauhu sampai pecah
Amaran : Dilarang guna batu.

5. Terjun daripada tingkat atas KLCC guna payung terjun.
Amaran : Dilarang terjun tanpa payung terjun.

6. Bakar badan dengan sinaran matahari.
Amaran : Dilarang menggunakan api.

7. Gantung diri kat dahan pokok bunga tahi ayam.
Amaran : Dilarang menggunakan dahan pokok yang melebihi ketinggian anda.

Ada lagi nak tambah?

Haish! Hangpa ni dah takdak kerja ka nak bunuh diri? Orang yang bodo dan takdak otak ja yang bunuh diri ni. Tak cium bau syurga beb. Walau sebesaq mana pun masalah hangpa, janganlah buat benda yang bodoh. Jangan pandai-pandai nak ambik nyawa sendiri. Nyawa tu hak Allah. Hanya Dia yang berhak menentukan ajal kita. Sedangkan Rasulullah sendiri pun enggan memandikan dan menyembahyangkan mayat orang mati bunuh diri. Betapa hendak menggambarkan begitu hinanya orang yang bunuh diri.

Masa pi mini ghatering bloggers utagha aritu, aku dengaq ada orang kampung dia bunuh diri dalam reban ayam pun ada? Adeyh.. Apa punya manusia la yang hina sampai camtu. Wat malu ja kat ayam-ayam tu. Daripada bunuh diri, lebih baik hangpa pi berjihad. Dapat jugak mati syahid. Takdakla mati sia-sia.

dilarang meniru aksi ini!


*dapat ilham buat entry ni daripada inbox handset aku..

60 360 juta komen:

nelly said...

haha . .
ada pulak cara-cara nya .
hehe

Echin Nadiossa said...

hahaha seweet gilos :))

azharr said...

betoi2...tp ayat pertama tu agak bahaya takut org tak habis bole kena woo..huhu

mia.lia said...

hahahaha..bunuh diri dlm rban aym?
ke kene bunuh ngn musang,.hahaha

Nyssa Nuar said...

buleh ka bunuh diri lam reban ayam??awat tak p masok lam aquarium ikan ja??

Fariq said...

penah baca benda ni.. banyak lagi cara yg sweet sebenarnya,, tak ingat plak pe dia.. papepon mmg sweeeeet.. :p

Kompilasi Aku Seorang Blogger

Fir Ikhwan said...

Huhu...tp kalo tgk point 5 & 6, kalo silap langkah, bleh mati jgk 2. bleh bt jd bnuh diri jgk..bnuh diri yg stylish gitu org pnggil..

FariehanIbrahim [LBC] said...

adeh, sgt suwet. XD

cotton bud tuu lbey baek wat korek tlinga, lgi syiokkk~! haha ^^,

Farhan Zulhusmi said...

hahaha....
boleh try bunuh diri mcm nie...hahaha.....
alhamdulillah dah try...nape xmati..hehehe

qasehraihan said...

dlm banyak2 tu..
saya paling suka part gambar tu..woooo!!tgolek kepala kaw di itu..hikhik

qasehraihan said...

dlm banyak2 tu..
saya paling suka part gambar tu..woooo!!tgolek kepala kaw di itu..hikhik

oshin said...

pergghhh i loike ;P

Miss Ran said...

hehe y putik kaps comel je..hehe


ade ksimpulan lg..hehe

echah mashuri said...

eh.betul gak.mati syahid lagi bagus.:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sampai la ni dok teringat ceta pasal bunuh diri dalam reban ayam mesti dok gelak2 lagi...

memang ayam tu trauma la haha

The Crow Empire said...

yang no 4 tu paling sengsara. Dah la tauhu tu busuk. keh2.. yang no 6 tu sesuai sgt tuk gadis2 seksi. pewit. heheh..

Berpesan-pesan lah. Jangan looser sgt, sampai nak bawak diri ke jalan mati. Takbir! Allahuakhbar..

(^__^)

ibu hidayahamin said...

Nauzubillah min zalik... sayangnya kat nyawa yang Allah berikan... sabar je le dengan dugaan hidup...

Siti Fatimah Fuzz said...

hahaha...sengal....

Cma Shiema said...

heh heh..
berguna sungguh tips ini~~

betoi tu..apekejadahnye nk bunuh diri bagai ni..bunuh diri dah satu dosa..dlm kubo nnti dtg lagi satu siksa...haissshhh~~

sArAh said...

haha.. kelakar.. very nice..

Wan Gerrard said...

hmm tembak diri sendiri guna pistol air..
Amaran: jangan guna pistol betul

:P

nub said...

cara nak bunuh ayam aku taw...

bagi depa makan berak ang.. wahahahah

fadhdeela said...

mmg sweet..kalo ikut cara tu mmg la xmati :P

Meh singgah: Kenangan Di Teknik Jasin!!

diana said...

amboi..
burung gagak tu siap
bertakbir..
hahhaha..

niniem said...

haha..mmg sweet la sgt cara tu~ :)

Ain Zulaikha said...

adesss, hahahha kalau gitu tak nak la bunuh diri, lambat sangat nak mati tu, seksa je nanti.. heehhe

bukan photographer said...

no 6 tu boleh kene sunburn tu..bahaya..hehe

Hanim Mahali said...

memang sangat sweet... huhuhu... apa gilakah orang yang bunuh diri tu.... sia sia aje amal ibadah sepanjang hidup...

nuriz said...

gantung kat pokok bunga matahari hehe..

ct kamila said...

haha..den pilih no 1..

wakaka.

kelakau nau!

:P

wath said...

haha. camni aku nk cube try test la care2 tu.

f_aRa_aINa989 said...

sweeeeetttt laaaa sangatttt...


:P

Siti Hajar Masri said...

sengal punya cara..

mie said...

tu dia....
bagus betul tips ni..
selamat mencuba..
ehehee

nur aisya humaira said...

haha...so sweet laa cara2 ni...sila2 bgi yang tak de akal tu...:)

sarah-najwan said...

skrg..pesen bunuh diri ni rmai gak sb iman kurang mantap dan tidak berjaya tangani stress dgn jayanya..

semoga kita seme ditetapkan iman dan taqwa...

Panglima Muda said...

aku pernah tenguk orang yang dah lebik kerana makan berpapan papan panadol serta minum arak... tak mati pun...panggil ambulan je... seminggu selepas tu aku dapat hamper besar dari anaknya

efa said...

hahaha apa punya tip ni no 5&6 tu boleh mati wo0..

aLya said...

ayokk.sket pon tak efek..haha
orang skarang..seme nak senang..bukan fikir akhirat nnti.. :)

cek chun said...

ngah dok konpius camna dia bunuh diri dalam lau ayam. suroh ayam patuk ka pijak..kekekekeh

wannurfazrini said...

tak mati la bunuh diri cara so sweettt . leh taubat lagi . haha

YanaMIB said...

erk swit ke? pitam! @_@

nUmara... said...

hehe.. nub penggeli org.. eh??? :p
itu kwn pd jutawan kosmetik, pengusaha kosmetik jugek, bunuh diri sbb depress rentetan kisah jutawan kosmetik mati dibunuh... huhu...

nulhazwany abdul malik said...

hehe lawak la..
bakar badan dengan sinaran matahari. haha

KELI OH KELI said...

reverse psychology yang baik!teruskan entry2 berkualiti seperti ini Solihin.sangat mantoppp!!!

haneyzatul.amira.amran said...

yg last skali tu pling best tuh!
haha

cik ciput said...

jangan la dok buat kerja bunuh2 diri ni..esok2 kat akhirat dok kena ulang benda tu..

Mohamadazhan hjDesa said...

ish3, orang la ni tekanan jiwa.

cikpepel said...

aiyok...putus suda itu kepala.....

Mat Ganu said...

lawak pun ade...hahaha

::anithabilchan:: said...

hahahahaha..
hantu ayam.. :D

Amirrah Zawani said...

mmg sweet..
tp buat apa lah nk bunuh diri. takda faedah pun..

Afiefah Safieni said...

memang comel habis la..
aduh,confem2 x mati camni..
hahahah..
=)

A.D.A.M. said...

@nub

Hahaha. Ni mcm betui ni. :P

niesz said...

ni bunuh diri ala2 manja gitu..hahahaha..confirm x mati..

Jiwa Chenta said...

tumpang lalu.hehe
ingat apa cara sweet sgt tuh untk bunuh dri..loya buruk..haha

toyolkiut said...

ajaran sesat yg boleh di ikut..
hehe..
pasti terus hidup..
moralitinya, usah menyakiti diri sendiri..bunuh nyamuk saja..

CIK TOM said...

comel la sgt..hehehehhe

AIMAN said...

lagi 1 cara, try hantuk kepala kat dinding sekali ja kuat2. sekali ja. tak mati la tapi sakit. hehe

nulat said...

dulu ada budak perempuan kat tempat aku konon-konon nak bunuh diri dengan kerat nadi. tapi pergi kerat kat tengah-tengah lengan, bukan kat wrist. psycho.